Avokádová pomazánka
1. 9. 2014
Avokádo. To je malé zelené štěstí. Dnes možná ještě není tak známé, ale věřím, že v budoucnu z něj bude hit. Má mazlavou konzistenci, a proto se perfektně hodí na přípravu pomazánek. Tohle je můj oblíbený způsob přípravy. Asi bych to nenazvala guacamole, protože jsem si na něj upřímně nikdy nehledala recept. :D
Jinak avokádo se dá připravit i na sladko. Třeba tzv. chicco pudding (najdete na blogu), nebo jen samotné avokádo rozmačkejte vidličkou na chleba, zakápněte citrónem a přidejte třeba maliny. Je to mňamka.:)
Jinak avokádo se dá připravit i na sladko. Třeba tzv. chicco pudding (najdete na blogu), nebo jen samotné avokádo rozmačkejte vidličkou na chleba, zakápněte citrónem a přidejte třeba maliny. Je to mňamka.:)
Budeme potřebovat:
- 1 zralé avokádo (musí být měkké, ale zároveň musí být zelené - hnědé (šedivé) části už jsou shnilé
- šťáva z půlky citrónu
- 1 šalotka
- 2 koktejlová cherry rajčátka
- špetka pepře
Postup:
Avokádo rozřízněte na půl a vyndejte pecku a dužinu vydlabejte do misky.
Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a rajčátka, přidáme trochu pepře a zalijeme citrónem.
Vidličkou vše rozmačkáme do kompaktní hmoty.
Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a rajčátka, přidáme trochu pepře a zalijeme citrónem.
Vidličkou vše rozmačkáme do kompaktní hmoty.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!