zdravé mrkvové cupcaky
17. 9. 2014
Suroviny: na cca 12 cupcakes
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
1 hrnek mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 sáčku vanilínového cukru
50g Hery
2 vejce
4 lžíce mléka
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
1 hrnek mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 sáčku vanilínového cukru
50g Hery
2 vejce
4 lžíce mléka
Krém:
2 sýry Philadephipe light
1 odměrka vanilkového proteinu (nebo moučkového cukru)
oranžové potravinářské barvivo
Troubu si předehřejeme na 200°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přidáme ty mokré. Těsto dáme do košíčků a necháme péct asi 15 minut.
Zatím si smícháme sýry s proteinem a potravinářským barvivem (pozor, dost ovlivňuje chuť krému a bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu, takže ho nedávejte moc).
Po dopečení necháme cupcaky vychladnout a nakonec zdobíme. Pokud si chcete vyhrát, tak můžete ozdobit, příšerkami, které vyrobíte z rozehřáté čokolády, určitě se vám povedou lépe, než mě.
2 sýry Philadephipe light
1 odměrka vanilkového proteinu (nebo moučkového cukru)
oranžové potravinářské barvivo
Troubu si předehřejeme na 200°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přidáme ty mokré. Těsto dáme do košíčků a necháme péct asi 15 minut.
Zatím si smícháme sýry s proteinem a potravinářským barvivem (pozor, dost ovlivňuje chuť krému a bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu, takže ho nedávejte moc).
Po dopečení necháme cupcaky vychladnout a nakonec zdobíme. Pokud si chcete vyhrát, tak můžete ozdobit, příšerkami, které vyrobíte z rozehřáté čokolády, určitě se vám povedou lépe, než mě.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!