FROZEN BANANA
18. 2. 2015Dnešní recept není ani tolik recept jako spíš návod. Sice je to něco naprosto jednoduchého, ale o to víc je výsledek skvělý. Asi se úplně nehodí do tohohle únorovského počasí, ale myslím, že už brzy nastane jaro a my všichni se rádi ochladíme nějakou mňamkou. No a abychom mohli mlsat úplně bez výčitek, tak si uděláme tu mňamku zdravou.
Co budeme potřebovat:
- 4 banány
- ½ tabulky čokolády, alespoň 70%
- Posypky
- Drcené oříšky
- Kokos
Postup:
Banány oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Každou půlku
napíchneme na špejli nebo dřívko a dáme alespoň na hodinu (lepší je přes noc)
zmrznout do mrazáku. Zmrzlé banány vyndáme a v kastrůlku si rozehřejeme
čokoládu (pokud ji chcete víc tekutou, stačí přidat trochu másla). Rozehřátou
čokoládou pak polévejte banány ze všech stran, já mám radši cákance, ale jeden
jsem obalila úplně, abyste viděli, jak to vypadá. A pak ho obalíme
v posypkách nebo oříšcích, kokosu anebo můžete nechat jen tak. Frozen
bananas hned podáváme anebo dáme zpět do chladničky, vydrží tak 14 dní.
5 komentářů
Už viackrát som na tento recept narazila, no nikdy nejako nebol čas ho i vyskúšať - a to kombináciu banán-čokoláda milujem :D
OdpovědětVymazatbeelievin.blogspot.com
Keďže ja blogy o jedle nesledujem, v tvojom prípade to bude inak. Staviam sa pravidelným čtenárom a teším sa na nové recepty ktoré budem sledovať a skúšať doma! <3
OdpovědětVymazatDěkuju moc za milý komentář, moc mě potěšil! :)
VymazatFound your blog recently and I’d like to say that I’m in love with it!
OdpovědětVymazatInteresting posts and beautiful photos!
I’ll be happy to see you in my blog!)
Diana Cloudlet
http://www.dianacloudlet.com/
Mňam, to vyzerá skvelo, už som ich niekde videla a aj som chcela skúsiť, ale zabudla som na to :D Tak ďakujem za pripomenutie, možno cez víkend sa na to pustím! ^_^
OdpovědětVymazat