Mungo polévka
10. 2. 2015
Opravdu jedna z nejjednodušších polévek vůbec, ale přitom do vašeho domova přivede závan exotiky. No uznávám, že barva není úplně nejlákavější, ale nenechte se odradit! Věřte nebo ne, tak je naprosto výborná a k tomu levná a zdravá.
Ingredience:
- hrnek mungo fazolek (namočené přes noc)
- 1,5 litru vývaru
- 1 lžička kari
- 1 lžička skořice
- špetka chili
- 1/2 lžička kmínu
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
Postup:
Na oleji si osmahneme cibulku, když změkne přidáme rozdrcený česnek a chvilku na to i všechno koření. Nakonec zalijeme vývarem a přidáme mungo. Vaříme pod pokličkou asi 45 minut do změknutí. Možná budete muset polévku doředit, to záleží na tom jak máte rádi husté polévky. Podávejte s opečeným chlebem a pažitkou.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!