Velikonoce se kvapem blíží a proto vám přidávám recept na tohohle úžasného beránka. Je to úprava klasického receptu do zdravější podoby, díky mletým mandlím je krasně jemný. Jestli ho budete zkoušet, dejte mi vědět do komentářů. :)
A nezapomeňte, i zdravý moučník je zdravý jen v tom případě, že ho nesníte celý na posezení. :)


Na 1 beránka budeme potřebovat:
200 g mandlové mouky (mletých mandlí)
100 g celozrnné špaldové hladké mouky
3/4 prášku do pečiva
1 lžička citrónové kůry
špetka soli
3 vejce
100 ml řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
150 ml mléka
1 lžičku vanilkového aroma (není nutné)
mouka a olej na vymazání formy


Troubu si předehřejeme na 150°C a připravíme si formu - vymažeme olejem a vysypeme moukou.

Žloutky smícháme se sirupem a olejem. V jiné míse si zatím odměříme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru a sůl, vše promícháme. Suché ingredience dáme ke zbytku těsta, přilijeme vodu (mléko) a aroma. Vše důkladně promícháme. Z bílků si vytvoříme sníh a stěrkou zamícháme ke zbytku těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 40 minut, kontrolujte a proveďte test špejlí.

Nakonec udělejte beránkovi oči z hřebíčků a uvažte mašli.

Krásné Velikonoce. ♥

8 komentářů

  1. Mnam, zrovna vcera jsem beranky vzpominala, ze bych si je dala k snidani. Vzdy jsme pekly s babickou spoustu beranku pro celou rodinu a ze nas je pozehnane. :) Moc se ti povedl.

    OdpovědětVymazat
  2. Uuuuu super recet, muzu misto mandlove mouky pouzit kokosovou? Nemam doma mandle :))

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu misto mandlove mouky pouzit kokosovou? :))

    OdpovědětVymazat
  4. Recept je prosím na velkou formu beránka? Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj. Rada bych recept vyzkousela. Mohu misto oleje pouzit kokosovy olej ci maslo (heru) ? Dekuji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za recept! Je opravdu vláčný, sytý a výborný. Na syna málo sladký, takže jsem polovinu beránka zalila čokoládou a je spokojený. Já si vždy ukrojím plátek a dávám si na něj bílý jogurt s čekankovým sirupem a je to fantazie! Je vážně těžké “nesežrat” ho na posezení!;))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová