libanonský tabbouleh | BULGUR
15. 8. 2015
Úspěšnou středu přeji všem (i sobě!). Dnes vám ukážu recept na libanonsky tabbouleh, což je takový salát s bulgurem, ale je takový exotičtější, zajímavější. Přidává se do něj totiž máta a celé jídlo to velmi obzvláštní. Určitě zkuste a pokud se bojíte té chuti s mátou jen dejte o trochu více bazalky.
Budeme potřebovat:
- 140g bulguru
- 400g rajčat
- šťáva z jednoho citrónu
- okurka hadovna
- balkánský sýr
- 1 stroužek česneku
- olivy
- sušená rajčata
- máta
- bazalka
- petrželka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
Bulgur uvařte podle návodu, než bude bulgur hotový nakrájejte rajčata, okurku, sušená rajčata, sýr, olivy, mátu, bazalku, petržel a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej a promíchejte. Nakonec přidejte bulgur a pořádně promíchejte, přidejte sůl a pepř podle chuti.
3 komentáře
vyzerá to veľmi chutne! :)
OdpovědětVymazathttp://bonesincouture.blogspot.sk
Tak to vypadá jako velká dobrota! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Díky za recept, vyzkouším :) Mám doma vše až na bazalku, ta mi chcípla během 9 dní od nákupu :D
OdpovědětVymazat