Na chatě jsme byli na borůvkách a po půl hodině jsme měli hrstičku pidi borůvek. Takže na koláč jsou bohužel kupované, ale až budou borůvky i u nás na horách, tak udělám i z domácích!
Ale  chuťově byl výborný!

Na 1 koláč budeme potřebovat:
  • 250g celozrnné žitné mouky 
  • 120 g řepkového oleje/ povoleného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1,5 lžíce mléka
  • 1 hrnek borůvek 
  • trocha medu/čekankového sirupu
  • pokud chcete recept obohatit o bílkoviny a mít ho víc vláčný, dejte pod borůvky ještě polotučný tvaroh

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Do mísy dáme mouku, vejce, cukr, mléko a nakonec olej. Vše smícháme a tak 3/4 těsta dáme do formy a vytlačíme ho rukama do formy a dáme na 30 minut péct. Zbytek těsta dáme do ledničky ztuhnout. Po 30 minutách posypeme borůvkami a pokapeme medem. ze zbytku těsta si uděláme nahoru mřížku a dáme péct ještě na 15 minut, můžeme vrch také potřít trochou oleje/másla, aby byl více zlatavý.

1 komentář

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová