KUŘE NA POMERANČÍCH PODLE A.
8. 7. 2015V sobotu jsem dostala chuť na čínu a rozhodla jsem se zkusit udělat nějaký nový recept. Zajímavé na tom je to, že jsem si ho sama vymyslela a musím říct, že to dopadlo naprosto skvěle. Jo jo samochvála smrdí, ale vážně mě to maximálně chutnalo. Experimentujete občas v kuchyni? :)
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 mrkve
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- trocha pórku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 3 lžíce tmavé sójové omáčky
- 4-5 lžic rajčatového protlaku
- 1 lžíce rýžového octa
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 lžíce medu
- trocha vody
- sezam
- rýže
Uvaříme rýži, prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a obalíme v mouce a pak ještě ve vajíčku. osmažíme na pánvi. Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku, mrkev (já ji krájím škrabkou, aby byla opravdu tenká), pórek, cibuli a jarní cibuli. Když je maso hotové dáme ho stranou a na stejné pánvi budeme zlehka smažit nakrájenou zeleninu. Během toho co se bude zelenina měknout, tak si oloupeme česnek a nadrtíme ho. V mističce si připravíme sójovku, protlak, ocet, pomerančovou šťávu, med a vodu, vše pořádně rozmíchat. Když už je zelenina hotová, vrátíme k ní maso a zalijeme naší připravenou omáčkou. Necháme chvilku povařit, omáčka trochu zhoustne. A můžeme podávat. Na 1 porci dávám asi 1 kopeček rýže a omáčku tak přiměřeně, kterou ještě posypu sezamem.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!