Dnes je tu další recept, který je inspirován sicilskou kuchyní. Jak jsem psala v minulém článku, tka mám 2 nové kuchařky ze Sicílie - minulý recept byl celý podle sicilského receptu, tento je pouze inspirovaný, ale fantazii se meze nekladou a pro Sicilany to platí dvojnásob!

Na dvě porce:

200g celozrnných špaget
3 velká zralá rajčata
2 hrsti zelených oliv
2 lžíce ricotty + na ozdobení
hrst bazalky + na ozdobení
sůl, pepř


Postup:
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme je. 

Mezitím si nakrájíme zralá rajčata na malé kostičky a dáme je na pár minut na pánev pustit vodu, pak vypneme a dáme stranou z plotny. Přidáme pokrájené olivy, nasekanou bazalku, ricottu a zamícháme do požadované konzistence. Osolíme a opepříme podle chuti. 

Uvařené špagety přidáme k omáčce a vše důkladně promícháme. Dáme na talíř a ozdobíme troškou ricotty a lístky bazalky. 

1 komentář

  1. Proč jsem se na tento článek koukala s prázdným žaludkem? :-) Vypadá to opravdu výborně a recept bych snad zvládla i já. Děkuji. ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová