Vrátila jsem se ze Sicílie, kde mi mamka koupila dvě kuchařky a jeden recept na mé oblíbené jídlo vám teď taky ukážu. :)

Na 3 porce budeme potřebovat:
  • 240 g celozrnných těstovin
  • 1 lilek
  • 400 g loupaných rajčat (1 plechovka)
  • bazalka
  • 2 stroužky česneku
  • ricotta
  • ex. p. olivový olej
  • sůl
  • řepkový olej
Postup:
Lilek nakrájíme na plátky a dáme do studené a osolené vody na hodinu odpočívat. 

Připravíme si omáčku - loupaná rajčata dáme do kastrůlku a rukama pořádně rozmačkáme na pyré. Pak přidáme nasekanou hrst bazalky a rozmačkaný česnek. Dáme vařit asi na 20 minut. Když se omáčka redukuje asi o 1/3, tak přidáme lžíci olivového oleje a necháme odstát pod pokličkou.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě.

Z lilku vymačkáme vodu. Na pánvi si necháme rozehřát trošinku řepkového oleje a budeme smažit lilek z obou stran. Ubrouskem můžeme ještě zbytek oleje odsát a nakonec lilek přimícháme do omáčky. 

Uvařené těstoviny dáme na talíř, zalijeme omáčkou s lilkem, nahoru ozdobíme ricottou a bazalkou. 

3 komentáře

  1. Mňam. Přemýšlím nad tím, co si zítra uvařím k večeři a koukám nový článek od tebe. :-) Děkuji už vím, co si uvařím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy to mám obrovskou radost! Děkuji za krásné a povzbuzující komentáře.

      Vymazat
  2. Vyzkoušeno a bylo to skvělé. Perfektní jídlo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová