TĚSTOVINY S LILKEM A RICOTTOU
26. 8. 2015
Vrátila jsem se ze Sicílie, kde mi mamka koupila dvě kuchařky a jeden recept na mé oblíbené jídlo vám teď taky ukážu. :)
Na 3 porce budeme potřebovat:
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 240 g celozrnných těstovin
- 1 lilek
- 400 g loupaných rajčat (1 plechovka)
- bazalka
- 2 stroužky česneku
- ricotta
- ex. p. olivový olej
- sůl
- řepkový olej
Postup:
Lilek nakrájíme na plátky a dáme do studené a osolené vody na hodinu odpočívat.
Připravíme si omáčku - loupaná rajčata dáme do kastrůlku a rukama pořádně rozmačkáme na pyré. Pak přidáme nasekanou hrst bazalky a rozmačkaný česnek. Dáme vařit asi na 20 minut. Když se omáčka redukuje asi o 1/3, tak přidáme lžíci olivového oleje a necháme odstát pod pokličkou.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Z lilku vymačkáme vodu. Na pánvi si necháme rozehřát trošinku řepkového oleje a budeme smažit lilek z obou stran. Ubrouskem můžeme ještě zbytek oleje odsát a nakonec lilek přimícháme do omáčky.
Uvařené těstoviny dáme na talíř, zalijeme omáčkou s lilkem, nahoru ozdobíme ricottou a bazalkou.
3 komentáře
Mňam. Přemýšlím nad tím, co si zítra uvařím k večeři a koukám nový článek od tebe. :-) Děkuji už vím, co si uvařím. :-)
OdpovědětVymazat♥
Tedy to mám obrovskou radost! Děkuji za krásné a povzbuzující komentáře.
VymazatVyzkoušeno a bylo to skvělé. Perfektní jídlo
OdpovědětVymazat