BATÁTOVÉ HRANOLKY
3. 9. 2015
Mnoha lidem už začala škola, proto plánuji nějaké recepty na svačiny a obědy, které se dají pohodlně dát do krabičky a snít i za studena. I tyto hranolky jsou jednou z těchto alternativ. Napište mi do komentářů zda už jste zkusili batáty, jak vám chutnali a jestli už chodíte do školy.
Na 2-3 porce budeme potřebovat:
4 batáty
sladká paprika (koření)
pepř
olivový olej
Batáty pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na proužky. Ty vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem, posypeme paprikou, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Rukama pořádně promícháme a dáme péct na 220°C zhruba na 30 minut, záleží na tloušťce hranolek.
Hranolky jsou skvělou alternativou večeře, nedoporučuji je dávat jako přílohu k masu. Jsou sladké a chuťově mi to moc nepasuje. Pokud je chcete jako přílohu, udělejte hranolky i z normálních brambor a namixujte je.
Vaše A.
2 komentáře
Ja zboznujem bataty len skoda, ze nemame doma trubu (maly bytik), tak az raz bude urcite skusim :)
OdpovědětVymazatPozyvam na GA o serum na rast mihalnic :) http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html
Mnam, vsechno vypada naprosto lahodne, krasny blog :) www.kristynablog.com
OdpovědětVymazat