MAROCKÁ CIZRNOVÁ POLÉVKA
24. 9. 2015Od naší návštěvy Maroka (před 2 lety, týýjo toto letí) jsme si velmi oblíbili marockou kuchyni - kuskus, arganový olej atd. Nyní vám představuji naprosto skvělou marockou polévku s cizrnou. Věřím, že si ji zamiluje úplně každý, napište jestli ji zkusíte.
Ingredience:
- 1 litr vývaru - já použila slepičí
- 400 g loupaných a sekaných rajčat
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g cizrny v plechovce (nebo 100g suché, kterou necháme přes noc namočit)
- 1/2 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžička curry
- sůl, pepř
Cibuli si nakrájíme na malé kousíčky a dáme do kastrůlku, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme na řepkovém oleji, přidáme kmín, papriku a curry. Zalijeme rajčaty v plechovce a cizrnou. Nakonec přidáme litr vývaru a necháme tak 30 minut vařit na mírném ohni. Když je polévka hotová, tak vezmeme tyčový mixér a jemně ji rozmixujeme, aby byla trochu hustší. Můžete ji rozmixovat všechnu nebo vůbec, ale já ji mám ráda trochu hustou, ale stále s kousky. Nakonec osolíme a opepříme. Můžeme podávat s chlebem.
3 komentáře
Vypadá moc dobře :) Já jsem si hodně podobnou, ale pod názvem Aztécká polévka dávala nedávno v jedné restauraci a byla opravdu moc dobrá.. Udělala jsem si ji potom i doma, ale dala jsem do ni směs cizrny a fazolí. To bylo také moc dobré :) Jinak, máš hezký blog, jsem tu poprvé, tak musím pochválit :) Skills of Art
OdpovědětVymazatVypadá moc dobře, určitě ji vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatJe výborná 😋😋 moc jsem si pochutnala
OdpovědětVymazat