O tom, že jsem si oblíbila tofu už jsem vám psala v jednom z minulých článků a tady je slibovaný druhý recept s tofu. V den kdy jsem ji vařila jsem měla imatrikulaci v Carolinu, tak mi můžete držte palce, abych se tam dostala až budu promovat. :)

Tentokrát je to ČÍNA S TOFUNebo spíš něco jako čína, ale já to takhle mám ráda a nic jiného než čínu mi to nepřipomíná.


 trošku pórku

kostka tofu

1 cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce tmavé sojové omáčky
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce medu
1 lžíce rýžového octa
trocha vody
sezam
jasmínová nebo basmati rýže

Rýži uvaříme klasickým způsobem.
Pórek, cibuli, česnek dáme smažit na pánev a brzy přidáme i tofu.
V mističce si zatím připravíme "zálivku" - citronová šťáva, sójová omáčka, protlak, med a ocet. Tím zalijeme směs na pánvi a přidáme trošku vody, necháme zlehka povařit. Ještě ochutnáme a můžeme dochutit solí, pepřem atd. (já nedělám).
Nakonec servíruji s kopečkem rýže a posypané sezamem. 

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová