salát s marinovaným tofu
5. 11. 2015
1 střední bramboru
lahůdkové droždí
80 g bílého tofu
1/4 lžičky tmavé sojové omáčky
1 lžička rajčatové passaty
1/4 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sezamu
1/2 malé cibule
hrst polníčku
hrst rukoly
kousek kapie
pár menších rajčátek
1/4 lžičky řepkového oleje
lahůdkové droždí
80 g bílého tofu
1/4 lžičky tmavé sojové omáčky
1 lžička rajčatové passaty
1/4 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sezamu
1/2 malé cibule
hrst polníčku
hrst rukoly
kousek kapie
pár menších rajčátek
1/4 lžičky řepkového oleje
citronová šťáva, trošku olivového oleje, bylinky, pepř
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Bramboru nakrájíme na menší kousky, dáme na plech a posypeme lahůdkovým droždím (nebo jiným koření).
Tofu nakrájíme na menší kousky a připravíme si marinádu. Smícháme sojovku, passatu, uzenou papriku a sezam. Tofu obalíme a dáme na plech k bramborám. Vše pečeme zhruba 20 minut.
Na pánev dáme trošku řepkového oleje a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a nehcáme ji zesklovatět.
V míse smícháme polníček, rukolu, pokrájenou kapii, rajčata s citronovou šťávou, olivovým olejem a posekanými bylinkami (já měla tymian, rozmarýn, pažitku) a trochou pepře.
Na závěr přidáme ještě cibuli, brambory a tofu.
1 komentář
Tofu jsem nikdy ještě neměla, ale tohle vypadá opravdu božsky! :)
OdpovědětVymazat