nepečené (rumové) kuličky s ovesnými vločkami
3. 12. 2015
A jsem tu s prvním vánočním receptem, dnes na datlové kuličky. Můžete z nich udělat i rumové kuličky, pokud chcete být ještě o něco veselejší. Je to méně tradiční typ cukroví, ale věřte mi, že si ho zamilujete. Mnoho lidí jej uvádí jako zdravé cukroví, protože v nich není přidaný cukr. Já bych jen chtěla upozornit, že datle jsou z 60% tvořeny jednoduchými cukry a pokud jich zkonzumujete větší množství, tak moc zdravé nejsou.
Nefutrujte do sebe jednu za druhou, ono to sladké nikam neuteče a každý den si trošku můžete dát. A není lepší si dát cukroví více dnů po sobě než se přejíst k prasknutí najednou a pak si trpce odpírat? :)
Nefutrujte do sebe jednu za druhou, ono to sladké nikam neuteče a každý den si trošku můžete dát. A není lepší si dát cukroví více dnů po sobě než se přejíst k prasknutí najednou a pak si trpce odpírat? :)
Na 20 kuliček:
60 g vyloupaných datlí/datlové pasty
60 g namočených vlašských ořechů (alespoň 2 hodiny dopředu)
50 g jemně mletých ovesných vloček
30 g kokosu
30 g holandského kakaa
30 ml vody
30 ml rumu (nebo vody)
30 ml rumu (nebo vody)
něco na obalení (kokos, kakao, namleté ořechy)
4 komentáře
To vypadá výborně !
OdpovědětVymazatPříští víkend jsou tyhle parádky jasné! :-) Jsi šikovná. :-)
OdpovědětVymazatJee, děkuji moc! Pochvala od Vás mě vždy potěší nejvíc :)
VymazatRaw dobroty už chci dlouho vyzkoušet a tyhle kuličky zní moc dobře a navíc jednoduše :) !
OdpovědětVymazatruneatandtravel.blogspot.com