svařák
10. 12. 2015Ahoj všem! To, že Vánoce bez svařáku nejsou Vánoce je jasné :P a tak tady máte recept, který jsem si tak sama vymyslela
0,7 l červeného vína
1 citrón
1/2 ananasu
1 pomeranč
1 pomeranč
2 ks skořice celá
hřebíček
Citrón i pomeranč omyjeme a nakrájíme na středně tlusté plátky.
Ananas si oloupeme a nakrájíme na plátky, které si ještě nakrájíme na menší kousky.
Do hrnce dáme trochu vody (tak 150 ml), k vodě přidáme 2 celé skořice, trošku hřebíčku, citron, pomeranč a ananas.
Necháme tak 15 minut vyvařit, aby vznikla sladká šťáva.
Ztlumíme teplotu ploténky, zalijeme vínem a necháme dalších 10-15 minut ohřát. Pokud chcete alkoholický, tak ho nenechte vařit, pokud nechcete klidně vařte. :D :)
Ananas si oloupeme a nakrájíme na plátky, které si ještě nakrájíme na menší kousky.
Do hrnce dáme trochu vody (tak 150 ml), k vodě přidáme 2 celé skořice, trošku hřebíčku, citron, pomeranč a ananas.
Necháme tak 15 minut vyvařit, aby vznikla sladká šťáva.
Ztlumíme teplotu ploténky, zalijeme vínem a necháme dalších 10-15 minut ohřát. Pokud chcete alkoholický, tak ho nenechte vařit, pokud nechcete klidně vařte. :D :)
Pokud by vám přišel málo sladký, tak ještě přidejte cukr. Já ho mám ráda jen takto. :)
3 komentáře
Já tedy ananas ani med nedávám, ale naopak přidávám pomeranč, pepř a nové koření :) Jinak moc svařák nevyhledávám, ale když náhodou doma je, tak si trochu dám :)
OdpovědětVymazatSvařák moc nemusím, ale tenhle recept o víkendu vyzkouším! :) Určitě to bude dobré :)
OdpovědětVymazatTak s ananasem jsem svařák ještě neměla (nebo o tom nevím :D) .. Ale zní to lákavě.. To samé s medem.. Tan jsem taky ještě nezkoušela, ale zítra to hned prubnu.. Večer u Adventního koncertu na čt1, až zapalíme další svíčku.. ! Super inspirace! :-)
OdpovědětVymazatSkills of Art