domácí granola | domácí müsli - zdravá snídaně
26. 3. 2016Bílý jogurt, granola a ovoce. Tak vypadá jedna z mých nejčastějších snídaní, ta druhá (a častější) je ovesná kaše a když mám chuť a náladu, udělám si něco úplně jiného.
Granola neboli domácí müsli je velmi dobrá varianta k snídani, ale dejte si pozor, aby byla skutečně i ZDRAVÁ. Tu co najdeme v obchodě raději podrobně prostudujte, většinou je plná přidaného cukru a kokosového tuku. Navíc je spékané za vysokých teplot, při kterých dochází k přepalování a tím i ke vzniku karcenogenních látek.
Ingredience granoly si můžete obměňovat, jak jen chcete vy. Tohle je zrovna ta, kterou jsme pekla dnes a věřte, že ta v§ně co se line celým bytem, za to pečení fakt stojí.
500 g ovesných vloček (já mám ráda jemně mleté s vlákninou)
100 g nesolených kešu
80 g lískových ořechů
20 g plátků mandlí
80 g lískových ořechů
20 g plátků mandlí
1 lžíce chia
3 lžíce dýňových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce skořice
4 lžíce kokosu
2 lžíce řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
100 g goji
100 g goji
Na plech dáme pečící papír a na něj nasypeme vše krom goji, pořádně vše promícháme a dáme péct na 160 °C asi na 20 minut, pak troubu ztlumíme na 100 °C a pečeme dalších 5-10 minut. Občas můžeme promíchat. Po upečení přidáme goji, promícháme a je hotovo.
Ingredience si samozřejmě zvolte podle toho co máte rádi a co máte doma. Já ještě ráda přidávám ještě jahelné nebo pohankové pukance, lyofilizované ovoce, kousky hořké čokolády (vše po dopečení).
tip: sušené ovoce přidávejte vždy až po dopečení, jinak se vám v troubě spálí
nutri tip: ze sušeného ovoce dejte přednost tomu lyofilizovanému, tedy sušenému mrazem, není doslazováno a cukr, který v něm je, je přírodní
Nezapomínejte na instagramu tagovat #dobrotyodA ♥
Ingredience si samozřejmě zvolte podle toho co máte rádi a co máte doma. Já ještě ráda přidávám ještě jahelné nebo pohankové pukance, lyofilizované ovoce, kousky hořké čokolády (vše po dopečení).
tip: sušené ovoce přidávejte vždy až po dopečení, jinak se vám v troubě spálí
nutri tip: ze sušeného ovoce dejte přednost tomu lyofilizovanému, tedy sušenému mrazem, není doslazováno a cukr, který v něm je, je přírodní
Nezapomínejte na instagramu tagovat #dobrotyodA ♥
19 komentářů
Vypadá báječně, určitě někdy vyzkouším! :))
OdpovědětVymazathttp://s-hejvi.blog.cz
Díky moc :* máš nádherný blog! :)
VymazatMüsli miluju, ale na domácí jsem si zatím netroufla :)
OdpovědětVymazatMoc pěkný blog! :)
Another Dominika
Určitě vyzkoušej, je to hrozně snadné a DOBRÉ :) máš krásný blog:)
VymazatToto si musím zaradiť do svojho jedálnička, pretože to vyzerá úplne bombovo :)
OdpovědětVymazatBari Bircak
Určitě zařaď je to vážně pecka :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatJá jsem párkrát domácí müsli dělala a jednou se mi podařilo ho připálit. Od té doby mám k němu trochu respekt a spíš přeskočím k domácím müsli tyčinkám :-) Vypadá moc pěkně! :-)
OdpovědětVymazatSkills of Art
To chápu, domácí müsli tyčinky jsou také skvělé, asi taky nafotim recept. :) třeba se ke granole ještě někdy vrátíš. :)
VymazatTo je to tak jednoduchý? Proč to teda sakra nedělám? Rozhodně vyzkouším.
OdpovědětVymazatProlhaná Mrcha
No určitě zkus, máš parádní blog! :)))
VymazatVypadá to báječně!! Určitě někdy vyzkouším!
OdpovědětVymazatwww.italianfashionpasta.blogspot.com
Domácu granolu si takisto robím a táto tvoja vyzerá super ! :)
OdpovědětVymazatMy blog : THE COLORFUL THOUGHTS
Mňam tak to vyzerá super :) určite vyskúšam :)
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
Upekla jsem granolu dle Tvého receptu, ale bohužel mi dlouho nevydržela, jelikož mi ji syn s přítelkyní snědli. :-) Dnes peču další.
OdpovědětVymazatTo mi dělá obrovskou radost!
VymazatDnes vyzkoušeno. Naprosto parádní, nejlepší, co jsem kdy jedla ❤️
OdpovědětVymazatMoc děkuju! :)
VymazatAhoj :) můžu se prosím zeptat jak velká by měla být přibližně jedna snídaňová porce?
OdpovědětVymazat