Bílý jogurt, granola a ovoce. Tak vypadá jedna z mých nejčastějších snídaní, ta druhá (a častější) je ovesná kaše a když mám chuť a náladu, udělám si něco úplně jiného.

Granola neboli domácí müsli je velmi dobrá varianta k snídani, ale dejte si pozor, aby byla skutečně i ZDRAVÁ. Tu co najdeme v obchodě raději podrobně prostudujte, většinou je plná přidaného cukru a kokosového tuku. Navíc je spékané za vysokých teplot, při kterých dochází k přepalování a tím i ke vzniku karcenogenních látek.

Ingredience granoly si můžete obměňovat, jak jen chcete vy. Tohle je zrovna ta, kterou jsme pekla dnes a věřte, že ta v§ně co se line celým bytem, za to pečení fakt stojí.

500 g ovesných vloček (já mám ráda jemně mleté s vlákninou)
100 g nesolených kešu
80 g lískových ořechů
20 g plátků mandlí
1 lžíce chia
3 lžíce dýňových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce skořice
4 lžíce kokosu
2 lžíce řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
100 g goji

Na plech dáme pečící papír a na něj nasypeme vše krom goji, pořádně vše promícháme a dáme péct na 160 °C asi na 20 minut, pak troubu ztlumíme na 100 °C a pečeme dalších 5-10 minut. Občas můžeme promíchat.  Po upečení přidáme goji, promícháme a je hotovo.
Ingredience si samozřejmě zvolte podle toho co máte rádi a co máte doma. Já ještě ráda přidávám ještě jahelné nebo pohankové pukance, lyofilizované ovoce, kousky hořké čokolády (vše po dopečení).

tip: sušené ovoce přidávejte vždy až po dopečení, jinak se vám v troubě spálí
nutri tip: ze sušeného ovoce dejte přednost tomu lyofilizovanému, tedy sušenému mrazem, není doslazováno a cukr, který v něm je, je přírodní

Nezapomínejte na instagramu tagovat #dobrotyodA ♥


19 komentářů

  1. Vypadá báječně, určitě někdy vyzkouším! :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Müsli miluju, ale na domácí jsem si zatím netroufla :)
    Moc pěkný blog! :)


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to hrozně snadné a DOBRÉ :) máš krásný blog:)

      Vymazat
  3. Toto si musím zaradiť do svojho jedálnička, pretože to vyzerá úplne bombovo :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem párkrát domácí müsli dělala a jednou se mi podařilo ho připálit. Od té doby mám k němu trochu respekt a spíš přeskočím k domácím müsli tyčinkám :-) Vypadá moc pěkně! :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, domácí müsli tyčinky jsou také skvělé, asi taky nafotim recept. :) třeba se ke granole ještě někdy vrátíš. :)

      Vymazat
  5. To je to tak jednoduchý? Proč to teda sakra nedělám? Rozhodně vyzkouším.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to báječně!! Určitě někdy vyzkouším!

    www.italianfashionpasta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Domácu granolu si takisto robím a táto tvoja vyzerá super ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam tak to vyzerá super :) určite vyskúšam :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Upekla jsem granolu dle Tvého receptu, ale bohužel mi dlouho nevydržela, jelikož mi ji syn s přítelkyní snědli. :-) Dnes peču další.

    OdpovědětVymazat
  10. Dnes vyzkoušeno. Naprosto parádní, nejlepší, co jsem kdy jedla ❤️

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj :) můžu se prosím zeptat jak velká by měla být přibližně jedna snídaňová porce?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová