SPRING CAKE
16. 5. 2016
Na den matek jsem pro mojí mamku udělala tenhle skvělý lehký koláč, po kterém ani nejsou žádné výčitky, kvůli zhřešení. Brácha říkal, že mu připomíná cheesecake ;) Čím jste vy obdarovali své maminky, nebo co jste dostaly, pokud už jste maminkami? :)
Co jsem použila:
korpus:
100g jáhlové mouky
100g rýžové mouky
1/2 prášku do pečiva
sníh ze 2 bílků
1 lžíce čekankového sirupu
4 lžíce řepkového oleje
5 lžic vlažné vody
mléko na doředění
krém:
2 odtučněné tvarohy
1 pudink uvařený v mléce bez cukru
1 banán
1 lžíce čekankového sirupu
Mouku si smícháme s práškem do pečiva a přidáme syrup, vodu, olej, trošinku mléka, promícháme a na závěr přidáme bílky. Budeme péct do zezlátnutí na 180°C.
Krém uděláme stejně jednoduše, uvaříme pudink bez cukru a necháme úplně vychladnout, pak ho smícháme s tvarohy a rozmačkaným banánem a lžící syrupu. Ozdobíme nějakými kytičkami třeba šeříkem nebo fialkami, taky jsem se snažila udělat růžičku z jahody, což nevím jestli poznáte, ale třeba se vám to povede lépe. Necháme zatuhnout v ledničce asi 4 hodiny, nejlépe do druhého dne a můžeme podávat. :)
Děkuji za přečtení a Váš komentář!