GRILOVANÝ CHŘEST
17. 6. 2016
Ještě než skončí chřestová sezóna, tak jsem si pro vás připravila úplně snadný recept na pečený chřest, který je výborný. Máte rádi chřest? Upřímně já s ním letos doma kuchtila poprvé, ale hodně jsem si ho oblíbila, zvlášť v této úpravě, protože je to snadné, ale tak výborné.
chřest
provensálské koření
řepkový olej
sýr
Předehřejeme si troubu na 180°C. Chřest si omyjeme, odkrojíme zdřevnatělé konce a rozložíme na plech s pečícím papírem, posypeme provensálským kořením a zakapeme řepkovým olejem. Dáme do trouby a budeme péct asi 30 minut - do změknutí a zezlátnutí. Můžeme ho jíst jako samostatné jídlo nebo přílohu. Na fotce ještě vidíte i 2 obalené v sýru, stačí ho nastrouhat a obalit, ale musím říct, že samotný byl lepší, ale i tak byl moc dobrý. :)
2 komentáře
Chřest jsem ještě neměla, ale hrozně bych chtěla ochutnat chřestovou polévku a nebo tento grilovaný chřest taky nevypadá špatně o.O
OdpovědětVymazateL blog
Urcite ho zkus, je to super jednoduche, ale vazne vyborne! ☺️
Vymazat