tapiokový pudink s mangovým pyré a fíky
19. 9. 2016
Máte rádi pudink?
Co zkusit trochu netradiční pudink z tapiokových perel? :)
Příprava je velmi jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to.
Na jednu porci budeme potřebovat:
- 25 g tapiokových perel
- 75 ml mléka
- 75 ml (kokosového) mléka
- 1 lžičku čekankového sirupu
- mango, fík
Tapiokové perly propláchněte pod vodou a vložte do misky. Zalijte mlékem a nechte 3-4 hodiny stát.
Když jsou perly nabobtnané, dejte je do kastrůlku s dalším mlékem (s kokosovým je to více exotičtější), sirupem a pomaličku zahřívejte do zhoustnutí.
Hustý pudink přendejte do misky a navrch přidejte zralé rozmixované mango a ozdobte fíkem.
nutri tip:
Kokosové mléko je bohaté na tuky, ale chudé na bílkoviny. Pokud chcete mít pudink jako plnohodnotnou svačinu přidejte ještě zdroj bílkovin - např. pár lžic jogurtu. Pudink vás tak lépe zasytí a dodá všechny makroživiny. :)
#dobrotyodA
2 komentáře
Mnam!
OdpovědětVymazat:) ♥
Vymazat