Miluju švestky, a protože je sbírám všude, kde je vidím potřebovala jsem s nimi něco vytvořit. Jak už je mým zvykem, smíchala co jsem zrovna našla doma a vznikla z toho tahle dobrota. 

recept na bublaninu bez drobenky:
  • 1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
  • 1/3 sáčku prášku do pečiva
  • 6 lžic čekankového sirupu nebo cukru
  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 2 celá vejce + 3 bílky
  • troška mléka na zředění (1-2 lžíce podle potřeby)
  • švestky nebo jiné ovoce

Troubu si předehřejte na 180 °C. 
Vejce šlehejte společně s cukrem/čekankovým sirupem a olejem. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a přilijte trošičku mléka na zředění. 
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Navrch dejte rozpůlené švestky a pečte 25 minut.

pokud chcete bublaninu s drobenkou a pekany:
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžíce čekankového sirupu/cukru
  • 3-4 lžíce strouhaného kokosu
  • hrst pekanových ořechů
Z oleje, cukru/sirupu a strouhaného kokosu vytvořte "drobenku". 
Po 15-20 minutách posypte koláč ořechy a vzniklou drobenkou. Pečte dalších 10 minut do ze zlátnutí. 

2 komentáře

  1. Já na to pečení nejsem, ale vypadá to skvěle, kousek bych si dala hned k snídani :) Švestky mám taky moc ráda, ale povidla jím jenom domácí. Děláme opravdu jen čisté švestky, žádné doslazování ani nic podobného :) V těch kupovaných mi něco hrozně vadí a plus ta představa, že by tam semleli i červíka... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, tak to bych si hned dala. :) Vypadá to skvěle. Určitě to i skvěle (sladce) chutnalo! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová