celozrnná pizza | bez droždí
11. 9. 2017
Na jednu pizzu budeme potřebovat:
90 g celozrnné ječné mouky (nebo špaldové, těsto bude hutnější)
1/2 lžičky prášku do pečiva
50 ml vody
50 ml vody
20 ml olivového oleje
1/4 lžičky soli
Navrch: passata, žampiony, tofu, sýr, rajčata, oregano a co máte rádi :)
Troubu předehřejeme na 225 °C.
Všechny suché ingredience si smícháme a přidáme k nim mokré. Rukama propracujeme v pružné těsto, které nebude lepit.
To si vyválíme. Já nemám ráda příliš tlustou pizzu, takže dělám tak 0,5 cm tlustou placku, ale záleží na vás.
Navrch dáme passatu, zasypeme oreganem, přidáme rajčata a nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou a troškou parmezánu. Po dopečení ještě přidáme čerstvou rukolu. Na pizzu dejte ingredience podle vašich chutí. :)
Pečeme 12 minut. Záleží na vaší troubě.
22 komentářů
super recept :) nikdy som ešte takéto zdravé pizze neskúšala, ale určite by som do nich rada šla ;)
OdpovědětVymazatSabi z blogu Beautiful savage
Určitě vyzkoušej! :)
VymazatPrávě jsem dojedla a je skvělá.. Těsto rychle a moc dobré. Mám radost 😉
OdpovědětVymazatVyzkoušeno, výborná, moc děkuji za recept! :)
OdpovědětVymazatSlo by prosim nahradit celozrnnou mouku klasickou hladkou?:)
OdpovědětVymazatAno, Terko, šlo, ale je možné, že ji bude potřeba lehce více, uvidíš, jak se bude těsto chovat. :)
VymazatPoužila jsem špaldovou hladkou mouku. Pizza byla moc dobrá.
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, díky moc. :)
VymazatTak tahlu pizzu budu dělat k obědu bráchovi každý den👍
OdpovědětVymazatTo má brácha teda servis! :D :) Moc díky.
VymazatDnes jsem zkoušela, moc dobrá byla :)
OdpovědětVymazatTo jsem opravdu moc ráda, díky! :)
VymazatAhoj, mohu se zeptat a kalorické hodnoty? :) Dekuju
OdpovědětVymazatAhoj Andreo. Pečeš tedy na těch 225 st.? Já peču obvykle na asi 180, používám pečící papír a ten pro teplotách nad 200 hodně hnědne. I když zatím plamenem nikdy nechytil. 😀
OdpovědětVymazatAhoj, ano na těch 225, je tam chviličku a lehce "zhnědlý" pečící papír mi zas tak nevadí. :D
VymazatZdravím tady Jarek mám dotaz můžu si tuhle pizzu dát i na večeři po 7 hodině? mám naplánovanou pravidelnou stravu kdy večeřím kolem půl 8 díky za odpověď 😉👍
OdpovědětVymazatNevidím důvod, proč by po 7 měla být jiná než před 7, Jarku. :) Večeřte tehdy, kdy vám to vyhovuje. :)
Vymazatvýborné! těsto mekoucke, rychlé a moc dobré 🙂
OdpovědětVymazatMá první pizza vůbec:D Úžasný recept, lehký, rychlý, pizza byla výborná! Moc děkuji:D
OdpovědětVymazatDobrý večer, děkuji moc za super recept. Za mě top. Lukáš.
OdpovědětVymazatTo bylo výborný
OdpovědětVymazatJe výborná jsem ji nedávno dělala i ze žitné mouky je skvělá
OdpovědětVymazat