Jupí! Tahle pizza chutná fakt jako pizza! Už mnohokrát jsem říkala, že miluju italskou kuchyni a proto jsem vyzkoušela nespočet receptů na zdravé verze pizz - od proteinových přes ovesné po květákové - ne, žádná nechutnala moc jako pizza, spíš jako slaný koláč. Byly to fajn recepty, ale pizza to zkrátka nebyla. A tak jsem prostě vzala předchozí zkušenosti z dělání pizzy, celozrnnou mouku, olivový olej, vodu a voilà. Já si fakt moc pochutnala.


Na jednu pizzu budeme potřebovat:
90 g celozrnné ječné mouky (nebo špaldové, těsto bude hutnější)
1/2 lžičky prášku do pečiva
50 ml vody
20 ml olivového oleje
1/4 lžičky soli
Navrch: passata, žampiony, tofu, sýr, rajčata, oregano a co máte rádi :)

Troubu předehřejeme na 225 °C.
Všechny suché ingredience si smícháme a přidáme k nim mokré. Rukama propracujeme v pružné těsto, které nebude lepit.
To si vyválíme. Já nemám ráda příliš tlustou pizzu, takže dělám tak 0,5 cm tlustou placku, ale záleží na vás.
Navrch dáme passatu, zasypeme oreganem, přidáme rajčata a nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou a troškou parmezánu. Po dopečení ještě přidáme čerstvou rukolu. Na pizzu dejte ingredience podle vašich chutí. :)
Pečeme 12 minut. Záleží na vaší troubě. 

Pokud budete pizzu zkoušet tak označujte #dobrotyodA :)
A. ♥



22 komentářů

  1. super recept :) nikdy som ešte takéto zdravé pizze neskúšala, ale určite by som do nich rada šla ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Právě jsem dojedla a je skvělá.. Těsto rychle a moc dobré. Mám radost 😉

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušeno, výborná, moc děkuji za recept! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Slo by prosim nahradit celozrnnou mouku klasickou hladkou?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Terko, šlo, ale je možné, že ji bude potřeba lehce více, uvidíš, jak se bude těsto chovat. :)

      Vymazat
  5. Použila jsem špaldovou hladkou mouku. Pizza byla moc dobrá.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tahlu pizzu budu dělat k obědu bráchovi každý den👍

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes jsem zkoušela, moc dobrá byla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, mohu se zeptat a kalorické hodnoty? :) Dekuju

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Andreo. Pečeš tedy na těch 225 st.? Já peču obvykle na asi 180, používám pečící papír a ten pro teplotách nad 200 hodně hnědne. I když zatím plamenem nikdy nechytil. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano na těch 225, je tam chviličku a lehce "zhnědlý" pečící papír mi zas tak nevadí. :D

      Vymazat
  10. Zdravím tady Jarek mám dotaz můžu si tuhle pizzu dát i na večeři po 7 hodině? mám naplánovanou pravidelnou stravu kdy večeřím kolem půl 8 díky za odpověď 😉👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevidím důvod, proč by po 7 měla být jiná než před 7, Jarku. :) Večeřte tehdy, kdy vám to vyhovuje. :)

      Vymazat
  11. výborné! těsto mekoucke, rychlé a moc dobré 🙂

    OdpovědětVymazat
  12. Má první pizza vůbec:D Úžasný recept, lehký, rychlý, pizza byla výborná! Moc děkuji:D

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý večer, děkuji moc za super recept. Za mě top. Lukáš.

    OdpovědětVymazat
  14. Je výborná jsem ji nedávno dělala i ze žitné mouky je skvělá

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová