Listopad se sice pomalu přehoupl v prosinec, ale dýně pro mě není záležitost pouze října a listopadu. Dokud dýně je, tak ji používám. Na všechny způsoby. Brownies, omáčka na špagety, opečená v salátu, pyré s mlékem jako dezert, dýňové latte a nebo tyhle skvělý a vláčný lívance. Tento recept je na 1 snídaňovou porci. :)

90 g dýňového pyré (uvařte/upečte dýni a romixujte dohladka nebo rozmačkejte vidličkou)
40 g žitné celozrnné mouky
100-150 ml vody (uvidíte, jakou budete mít konzistenci)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička řepkového oleje
trošku javorového sirupu, pokud potřebujete dosladit, já nedávala, díky dýni to bylo pro mě sladké akorát

ricotta
maliny
pekanové ořechy

Mouku si smíchejte se skořicí a práškem do pečiva, přidejte pyré, vodu a olej a promíchejte. Vodu přidávejte postupně, uvidíte podle konzistence, aby těsto nebylo příliš tekuté. Ubrousek namočte do řepkového oleje a pomažte s ním pánev, na které budete lívanečky opékat z obou stran dozlatova. Lívance pomažte ricottou, posypte malinami a nasekanými pekany. 

Dobrou chuť, pokud budete recept zkoušet nezapomeňte tagovat #dobrotyodA :)


2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová