Že jsem holka sušenková už jsem vám říkala v tomhle receptu, ale že jsem holka oříšková jsem ještě nezmiňovala. Což je divný, protože já prostě MILUJU OŘECHY A OŘECHOVÝ MÁSLA. Nějak si neumím představit, že bych neměla ve spížce sklenici s ořechy nebo ořechovým máslem, jedno z nich tam prostě potřebuju mít. A to je ani nejím každý den, ale člověk potřebuje nějaký ty životní jistoty :D :D.
No a tyhle sušeny mají sice hodně netradiční složení, ale jsou naprosto výborné a věřte mi, že cizrnu z nich vážně vůbec neucítíte, naopak jsou díky cizrně plné vlákniny, rostlinných bílkovin a jsou krásně vláčné.


na 10 sušenek
120 g uvařené cizrny
75 g arašídového másla
35 g medu (nebo zdravější verze s čekankovým sirupem :)
50 g 70% čokolády

Cizrnu, máslo a med dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vzniklou směs si dáme do misky. Čokoládu si nasekáme na menší kousky a smícháme s těstem. Ze směsi tvoříme kuličky, které na pečícím plechu rozplácneme na sušenku. Vše pečeme na 180 °C 15 minut, sušenky necháme úplně vychladnout, aby se zpevnily. A můžeme podávat. Jsou výborné a u nás se po nich jen zaprášilo.

A protože do Štědrého dne už další článek asi nevydám, tak přeji všem krásné Vánoce a šťastný Nový rok! 
A. ♥

6 komentářů

  1. Arašidy milujem, toto musí byť pochúťka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Andrej, těch 120 gramů cizrny je po uvaření nebo v syrovém stavu? Jen pro ujištění, abych neudělala chybu 😁 Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak je napsáno v receptu, uvařené :) Lepší se ujistit. :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová