Hummus zná snad každý, tahle pochoutka si i v našich končinách vydobila své místo. Jistě znáte tu tradiční recepturu, kterou můžete najít zde, ale nebojte se experimentů a zkuste tuto variantu s mrkvemi, která je zase o něco zajímavější. 


240 g scezené cizrny z plechovky (nebo uvařené)
100 g upečené mrkve (2 větší mrkve)
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
špetka soli
1 lžička tahini (nebo dejte víc olivového oleje)
1 lžička citronové šťávy
1 lžička olivového oleje
2 lžičky vody

Troubu dáme na 150 °C.
Mrkev a stroužky česneku oloupeme a dáme je péct, dokud nebude mrkev měkká.
Cizrnu slijeme z nálevu a pořádně propláchneme vodou, dokud nepoteče čirá voda a nebude se tvořit pěna.
Cizrnu dáme do mixéru, přidáme mrkev, česnek a zbytek ingrediencí (kmín, sůl, tahini, citronová šťáva, olivový olej, voda) a začněte mixovat. Já mixéru pomáhala stěrkou.
Když je vše pořádně promixované, přendáme hummus do nádoby.
Můžeme ihned podávat s krekry nebo zeleninou, občas hummus používám i jako "omáčku" k jiným jídlům - stačí při vaření přidat pár lžic do směsi a hezky promíchat.

Dobrou chuť a pokud budete recept zkoušet, označte ho na instagramu hashtagem #dobrotyodA
A. ♥

2 komentáře

  1. Hummus jsem ještě nikdy neochutnala, ani jsem se vlastně nikdy nezajímala, z čeho přesně se dělá. :) Ale když se dívám na tvůj recept, tak si říkám, že bych to mohla vyzkoušet, přeci jen v receptu není nic, co by mi nechutnalo, takže výsledek nemůže být zlý. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ti bude chutnat, budu ráda, když se mi pak ozveš! :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová