Před týdnem jsem se vrátila z Kuby, kde denně bylo kolem 37 °C. Prostě jsem se pořád jenom potila. Návrat do šesti stupňové Prahy nebyl úplně nejprímovější.
A moje tělo si teď žádá teplé čaje a teplá jídla.
Navíc podzim je konečně tady. To znamená jediný, dýně na 100 způsobů...nebo spíš 1 000. A tohle krémové, zdravé a voňavé dýňové kari. To je prostě vončo.

500 g dýně hokaido
1 cibule
100 g cizrny slité z nálevu (nebo uvařené)
250 ml rýžové šlehačky
150 ml vody nebo zeleninového vývaru
1 špetka čili
1 lžíce kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky uzené papriky
trocha pepře

Cibuli, vydlabanou a omytou dýni si nakrájíme na kostičky. Společně s propláchnutou cizrnou dáme na pánev a na mírném ohni necháme na 1 lžičce řepkového oleje smažit asi 10 minut.
Nakonec přidáme kari, čili, kurkumu, uzenou papriku, pepř a promícháme.
Vše zalijeme rýžovou šlehačkou a vodou (vývarem) a necháme vařit do změknutí.
Před podáváním ještě ochutnejte a případně přidejte koření podle chuti.
Kari můžete jíst jen tak samotné a nebo k němu připravit ještě rýži. Já si rýži tak z 90 % procent přidávám, aby mě jídlo pořádně zasytilo. :)

Pokud budete recept zkoušet, na instagramu ho můžete označit #dobrotyodA
A. ♥

7 komentářů

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová