zelené kari s tofu
29. 1. 2019
Rychlá a dobrá asijská jídla, to já prostě miluju. Ačkoliv to možná nevypadá, tak tohle je vážně velmi jednoduché a rychlé na přípravu. A tááák dobré. Určitě zkuste. :)
Na 2 porce budete potřebovat:
2/3 hrnku nevařené jasmínové rýže
1,5 větší cibule
1/4 květáku
1/2 červené papriky
2 hrsti zelených fazole
3/4 kostky tofu natural
3 lžičky zelené kari pasty
1 sójová šlehačka
1 lžička citronové šťávy
pár kapek rybí omáčky
Rýži uvaříme ve vodě.
Na pánvi si rozehřejme trochu řepkového oleje.
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme ji osmahnout.
Zachvilku k ní přidáme tenké proužky červené papriky, kousky nakrájeného květáku, fazolky a tofu nakrájené na kousky.
Vše spolu nehcáme chvili ohřívat. Poté přidáme kari pastu a pořádně promícháme. Zalijeme šlehačkou, přidáme citronovou šťávou a rybí omáčkou. Necháme ještě přohřát.
A hotovo, dobrou chuť. :)
Na 2 porce budete potřebovat:
2/3 hrnku nevařené jasmínové rýže
1,5 větší cibule
1/4 květáku
1/2 červené papriky
2 hrsti zelených fazole
3/4 kostky tofu natural
3 lžičky zelené kari pasty
1 sójová šlehačka
1 lžička citronové šťávy
pár kapek rybí omáčky
Rýži uvaříme ve vodě.
Na pánvi si rozehřejme trochu řepkového oleje.
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme ji osmahnout.
Zachvilku k ní přidáme tenké proužky červené papriky, kousky nakrájeného květáku, fazolky a tofu nakrájené na kousky.
Vše spolu nehcáme chvili ohřívat. Poté přidáme kari pastu a pořádně promícháme. Zalijeme šlehačkou, přidáme citronovou šťávou a rybí omáčkou. Necháme ještě přohřát.
A hotovo, dobrou chuť. :)
Děkuji za přečtení a Váš komentář!