celozrnný bramborový knedlík
8. 11. 2019Už jsem psala, že nejsem moc knedlíková. Nikdy mi prostě nějak extra nechutnaly, ale vy se hodně ptáte na zdravější varianty, a tak jsem připravila celozrnné bramborové, protože se blíží 11.11., tedy Svatomartinské slavnosti.
Ať chutná!
Zkuste také celozrnný houskový knedlík z hrnku >>
Na 4 porce budete potřebovat:
400 g brambor (typ C)
170-200 g celozrnné mouky (pšeničné)
1 vejce
sůl (já použila půl lžičky)
V hrnci uvařte brambory ve slupce.
Po uvaření je oloupejte a rozmixujte, přidejte vejce, mouku a vypracujte kompaktní těsto (proto je rozmezí mouky v receptu). Vytvarujte 2 válečky a pořádně zabalte do potravinové fólie a utáhněte. Vše dejte vařit do vroucí vody na 25 minut.
Ptáte se, jak jsem připravila tofu nudličky:
Na 2 porce:
200 g tofu natural
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky (nebo sójovky)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička uzené papriky
Vše smíchejte a opečte na pánvi s lžičkou oleje.
Dobrou chuť.
A. ❤
Děkuji za přečtení a Váš komentář!