čokoládová granola
6. 11. 2019
Čokoláda. Je potřeba něco dodávat? :D
Tento článek vznikl ve spolupráci s obchodem Gourmet Káva, který prodává mou velmi oblíbenou čokoládu Troubelice. Tuto čokoládu jsem si oblíbila, protože se dá koupit i ve variantě, kdy obsah kakaa je 100 %!
V tomto receptu je použita 83% čokoláda, která je slazená panelou. Ve slazení panelou vidím výhodu v chuti, přijde mi o něco chutnější než při použití běžného cukru, nicméně z pohledu výživy v tom žádné podstatné výhody nebo nevýhody nehledejte. Nenechte se proto zmást a pamatujte, že je důležité vše konzumovat s rozumem a mírou. :)
Vyzkoušejte také recept na klasickou granolu >>
Budete potřebovat:
2 hrnky jemně mletých ovesných vloček
1/2 hrnku ořechů (výborné jsou pekanové, mandle a vlašské)
1/4 hrnku dýňových a slunečnicových semínek
2 lžíce skořice nebo perníkového koření
1/2 hrnku goji
45 g čokolády (83% čokoláda)
Troubu předehřejte na 160 °C.
Na plechu smíchejte ovesné vločky, skořici/perníkové koření, ořechy (nasekané) a semínka. Rozložte rovnoměrně na celý plech a dejte péct na 20-30 minut. Aby granola voněla, ale nebyla příliš hnědá.
Po vytažení přidejte goji a promíchejte.
Na vodní lázni rozpusťte čokoládu. Čokoládou přelijte granolu, pořádně promíchejte a nechte vychladnout.
Podávejte s jogurtem a ovocem.
Dobrou chuť.
A.
4 komentáře
Zkusila jsem s perníkovým kořením a je to super.
OdpovědětVymazatMoc děkuji za výborný a jednoduchý recept!
Doporučuji vyzkoušet :)
To jsem moc ráda! U nás už má své stálé místečko v kuchyni. :)
VymazatAndrejko, ta je luxusní! Tvoje recepty jsou skvělé. Všem doporučuji.
OdpovědětVymazatAndrejko, výborná granola! Lepší jsem neměla. Doporučuji!
OdpovědětVymazat