odlehčené linecké cukroví
4. 12. 2019
Já vím, já vím. Pořád říkám, že zdravé cukroví je to, kterého je v rozumné míře. A zatím si stojím. :)
Tohle je ale taková moje oblíbená varianta, kterou můžete udělat vlastně jinak asi nejvíc připomíná klasiku, ale kdybyste chtěli zkusit i něco jiného, tak mrkněte na tenhle recept na linecká srdíčka s ořechovou moukou.
na 35 slepených srdíček budete potřebovat
50 g bílého jogurtu
250 g (celozrnné) mouky
120 g rozehřátého másla (nebo můžete polovinu nahradit olejem)
40 g medu (případně nahraďte čekankovým sirupem)
Vše v míse smíchejte do kompaktní hmoty a pevně zabalte do potravinové fólie. Takto nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
Těsto vybalte a vyválejte. Mně se osvědčilo válet těsto mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Tak se těsto nebude na váleček lepit.
Vykrajujte kousky cukroví a dejte péct na 170 °C na cca 5-7 minut. Raději občas mrkněte, ať nemáte plech černého lineckého.
Mažte marmeládou nebo můžete zkusit i třeba ořechové máslo, já použila tohle granola butter od Šufanu, se kterým dlouhodobě spolupracuji. :)
Budete cukroví zkoušet? Pokud ano, určitě mi napište, jak se vám povedlo. :)
Děkuju za přečtení.
A.
na 35 slepených srdíček budete potřebovat
50 g bílého jogurtu
250 g (celozrnné) mouky
120 g rozehřátého másla (nebo můžete polovinu nahradit olejem)
40 g medu (případně nahraďte čekankovým sirupem)
Vše v míse smíchejte do kompaktní hmoty a pevně zabalte do potravinové fólie. Takto nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
Těsto vybalte a vyválejte. Mně se osvědčilo válet těsto mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Tak se těsto nebude na váleček lepit.
Vykrajujte kousky cukroví a dejte péct na 170 °C na cca 5-7 minut. Raději občas mrkněte, ať nemáte plech černého lineckého.
Mažte marmeládou nebo můžete zkusit i třeba ořechové máslo, já použila tohle granola butter od Šufanu, se kterým dlouhodobě spolupracuji. :)
Budete cukroví zkoušet? Pokud ano, určitě mi napište, jak se vám povedlo. :)
Děkuju za přečtení.
A.
6 komentářů
Tak u nás toto linecké slavilo až překvapivě veliký úspěch. Má extrémně vybíravá teta si ode mě vyžádala další várku jenom pro ni. Takže za celou moji rodinu palec nahoru. :)
OdpovědětVymazatTeda! To už je vážně pochvala. ❤️ U nás mělo taky pěkný úspěch. :)
VymazatTak já s
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat na tu celozrnnou mouku - záleží i na hrubosti? U některých je uvedeno, zda jsou hladké/polohrubé... u některých ne, například Předměřická žitná celozrnná - tu bych ráda vyzkoušela.
OdpovědětVymazatPokud je uvedeno, nejvhodnější je hladká. :)
VymazatTak jsem vyzkoušela a musím říct, že je to dokonalé linecké! Křehké a velmi chutné, místo čekankového sirupu jsem sladila flavdrop bez příchuti a návštěva nechápala, že v lineckém není cukr. Určitě jsem nepekla naposled
OdpovědětVymazat