celozrnný makový koláč
26. 1. 2020Zkusit ho můžete i bez vrchní drobenky, i tak chutná fantasticky. :)
Korpus:
150 g žitné mouky (nebo jiné celozrnné)
2 lžíce čekankového sirupu
2 lžíce mléka
60 g řepkového oleje
Krém:
250 g polotučného tvarohu
1 lžička čekankového sirupu
30 g mletého máku
višňový džem (povidla)
Drobenka:
30 g žitné mouky (nebo jiné celozrnné)
30 g jemně mletých ovesných vloček
2 lžíče čekankového sirupu
2-3 lžíce řepkového oleje
Troubu předehřejte na 170 °C.
Všechny ingredience smíchejte a rukou vymačkejte do formy.
Tvaroh smíchejte s čekankovým sirupem a mákem. Potřete tvarohovou směsí a tu potřete višňovým džemem.
Nakonec můžete přidat drobenku - jednoduše vše smíchejte a koláč pořádně zasypte.
Pečte 35 minut.
Pokud budete recept zkoušet, napište mi do komentáře, jak se vám povedl. :) #dobrotyodA
A. ❤️
4 komentáře
Ja som už koláč skúšala hneď, ako som ho videla na instagrame. Urobila som takú kombináciu tvarohu s makom a na vrch som namiesto drobenky nastrúhala jablká. Božská kombinácia! :D Keďže nemôžem pšeničnú múku, ten korpus mi padol úplne vhod, ale musím povedať, že sa mi troška rozpadal, nabudúce asi pridám viac tekutín.
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda! 😍 On to člověk většinou odhadne podle toho, jak se mu těsto chová už v ruce - mělo by být kompaktní. :)
VymazatAhoj, jak máš prosím velkou formu? :)
OdpovědětVymazatAhoj, průměr 20 cm. :)
Vymazat