Potom, co jste mi na instagramu poslali asi 30 fotek za jeden týden mých zdravých hraběnčiných řezů, jsem opět vytáhla pár ingrediencí a pustila se do tvoření tohohle koláče. Celozrnný makový koláč s višněmi, který si zamilujete na první ochutnání!
Zkusit ho můžete i bez vrchní drobenky, i tak chutná fantasticky. :)

Korpus:
150 g žitné mouky (nebo jiné celozrnné)
2 lžíce čekankového sirupu
2 lžíce mléka
60 g řepkového oleje

Krém:
250 g polotučného tvarohu
1 lžička čekankového sirupu
30 g mletého máku
višňový džem (povidla)

Drobenka:
30 g žitné mouky (nebo jiné celozrnné)
30 g jemně mletých ovesných vloček
2 lžíče čekankového sirupu
2-3 lžíce řepkového oleje

Troubu předehřejte na 170 °C.
Všechny ingredience smíchejte a rukou vymačkejte do formy.
Tvaroh smíchejte s čekankovým sirupem a mákem. Potřete tvarohovou směsí a tu potřete višňovým džemem.
Nakonec můžete přidat drobenku - jednoduše vše smíchejte a koláč pořádně zasypte.
Pečte 35 minut.

Pokud budete recept zkoušet, napište mi do komentáře, jak se vám povedl. :) #dobrotyodA
A. ❤️

4 komentáře

  1. Ja som už koláč skúšala hneď, ako som ho videla na instagrame. Urobila som takú kombináciu tvarohu s makom a na vrch som namiesto drobenky nastrúhala jablká. Božská kombinácia! :D Keďže nemôžem pšeničnú múku, ten korpus mi padol úplne vhod, ale musím povedať, že sa mi troška rozpadal, nabudúce asi pridám viac tekutín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! 😍 On to člověk většinou odhadne podle toho, jak se mu těsto chová už v ruce - mělo by být kompaktní. :)

      Vymazat
  2. Ahoj, jak máš prosím velkou formu? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová