cibulová marmeláda | překvapivě výborná dobrota
31. 3. 2020
Teď už si bez týhle dobroty neumím představit svět.
Příprava je velmi jednoduchá, ale pokud chcete někoho okouzlit, tak tohle rozhodně doporučuji.
Na 1 sklenici budete potřebovat:
- 500 g červené cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čekankového sirupu (nebo cukru)
- 3 lžíce vinného octa (asi by šlo i vynechat)
- 100 ml červeného vína (ideální je portské)
- hrst tymiánu
V hrnci rozehřejte olej, přidejte na proužky nakrájenou cibuli a prolisovnaý česnek.
Osmahněte do sklovata, stahněte plamen a přidejte tymián, čekankový sirup a vinný ocet.
Zhruba po 5 minutách přilijte 100 ml červeného vína a nechte podusit na mírném plameni do zhoustnutí.
Dejte do vysterilizované sklenice - stačí sklenici (včetně víčka) propláchnout vařící vodou. Nechte vychladnout.
Takhle vydrží asi minimálně měsíc, ale věřte, že ji sníte mnohem dřív. 😅
Výborná je na chlebu s ricottou/tvarohem, v salátu s kozím sýrem, dokonce i na pizze. Šoupnout jí můžete skoro všude.
Pokud budete recept zkoušet, určitě mi dejte vědět do kmentářů, jak se vám marmeláda povedla nebo mě označte na instagramu @andreamokrejsova | #dobrotyodA. :)
Díky za přečtení a dobrou chuť.
A. ❤️
Děkuji za přečtení a Váš komentář!