citrónové těstoviny s tuňákem
11. 5. 2020Oběd či večeře o pár ingrediencích, kterou okouzlíte nejednoho milovníka těstovin.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
Budete potřebovat:
- 200 g celozrnných těstovin
- 2 lžíce olivového oleje na tepelnou úpravu
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě (2 konzervy) - místo tuňáka se skvěle hodí i krevety
- šťáva a kůra z půlky jednoho citrónu
- 250 g cherry rajčat
- 200 g cukety
- pepř, sůl
- 1 lžíce parmezánu
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Na pár posledních chvil přidejte i nakrájenou cuketu, aby změkla.
Na pánvi rozehřejte olivový olej na tepelnou úpravu, přihoďte omytá cherry rajčata a nechte lehce opéct.
K rajčatům přidejte uvařené těstoviny s cuketou, tuňáka a zalijte šťávou z citrónu. Dobře promíchejte a dochuťte pepřem, ideálně čerstvě namletým, a trochou soli.
Na závěr ještě posypte parmezánem a kůrou z citrónu.
tip: doporučuji koupit bio citrón, ale i ten důkladně omýt
Dobrou chuť a nezapomeňte označovat #dobrotyodA.
A. ❤️
5 komentářů
Já prostě miluji těstoviny, špagety zvlášť, určitě vyzkouším, díky za tip! :)
OdpovědětVymazatLucka z Seriouszone
To máme stejný, Luci, ať chutná! :)
VymazatNaprosto skvělý, jednoduchý a rychlý recept! Moc děkuji, určitě jsem ho nevařila poprvé :-)
OdpovědětVymazatSuper jidlo. Rýchle a chutné!
OdpovědětVymazatTak toto určite skúsim. Ďakujem za recept
OdpovědětVymazatSÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?