bulgurový salát s grilovaným halloumi
14. 1. 2021Rychlovka s lehkou dávkou originality díky grilovanému sýru halloumi. Ještě dva roky zpátky se u nás halloumi dalo sehnat velmi obtížně snad jen ve specializovaných obchodech se sýry. Dnes už je téměř v každém supermarketu, nedivím se. Grilovaný halloumi sýr je takový trošku ráj.
A právě v tomto bleskurychlém receptu hraje prim!
Budete potřebovat na 2 porce:
- 200 g halloumi
- 1 hrnek syrového bulguru
- vývar/voda
- okurka
- polníček
- rajčata
- sušená rajčata
- sterilovaná řepa
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička hrubozrnná hořčice
- šťáva z poloviny (nebo jednoho) citrónu
- 2 lžičky čekankového sirupu
Bulgur uvařte ve vývaru nebo vodě s kořením.
Zatím si připravte zeleninu - nakrájejte na drobné kousky, klidně přidejte jinou podle chuti.
Halloumi nakrájejte na stejně velké plátky a dejte na teflonovou pánev bez oleje a začněte opékat. Nelekněte se, že na začátku pustí vodu. Až se začnou tvořit lehce zahnědlé mapy na sýru, otočte je a nechte je vytvořit i z druhé strany.
Uvařený bulgur smíchejte se zeleninou a zálivkou.
Přidejte sýr a máte hotovo.
tip: Zálivku připravujte v malé skleničce s víčkem, dejte tam všechny ingredience (případně přidejte ještě pepř a sůl), sklenici uzavřete a začněte sklenicí shakovat. :)
Dejte mi vědět, jak vám recept chutnal! #dobrotyodA
A. ♥️
1 komentář
moc dobrý recept !
OdpovědětVymazat