Rychlovka s lehkou dávkou originality díky grilovanému sýru halloumi. Ještě dva roky zpátky se u nás halloumi dalo sehnat velmi obtížně snad jen ve specializovaných obchodech se sýry. Dnes už je téměř v každém supermarketu, nedivím se. Grilovaný halloumi sýr je takový trošku ráj. 

A právě v tomto bleskurychlém receptu hraje prim!


Budete potřebovat na 2 porce:

  • 200 g halloumi
  • 1 hrnek syrového bulguru
  • vývar/voda
  • okurka
  • polníček
  • rajčata
  • sušená rajčata
  • sterilovaná řepa
zálivka:

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička hrubozrnná hořčice
  • šťáva z poloviny (nebo jednoho) citrónu
  • 2 lžičky čekankového sirupu
Bulgur uvařte ve vývaru nebo vodě s kořením. 
Zatím si připravte zeleninu - nakrájejte na drobné kousky, klidně přidejte jinou podle chuti. 
Halloumi nakrájejte na stejně velké plátky a dejte na teflonovou pánev bez oleje a začněte opékat. Nelekněte se, že na začátku pustí vodu. Až se začnou tvořit lehce zahnědlé mapy na sýru, otočte je a nechte je vytvořit i z druhé strany.
Uvařený bulgur smíchejte se zeleninou a zálivkou.
Přidejte sýr a máte hotovo.

tip: Zálivku připravujte v malé skleničce s víčkem, dejte tam všechny ingredience (případně přidejte ještě pepř a sůl), sklenici uzavřete a začněte sklenicí shakovat. :)

Dejte mi vědět, jak vám recept chutnal! #dobrotyodA
A. ♥️

1 komentář

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová