Co do krabičky? | 6 tipů na obědy
4. 1. 2022Pokračování vaší oblíbené série Co do krabičky? je opět tady! Tentokrát na 6 (+ 1) obědů.
Příprava do 10 minut
1. Gnocchi s mozzarellou a rajčaty
gnocchi (vyslovuje se to jako ňoky!)
cherry rajčata
mozzarella light
bylinky, pepř, sůl
olivový olej na tepelnou úpravu
Na pánvi lehce rozehřejte olej, přidejte rozpůlená cherry rajčata, koření a chvíli restujte. Pak přihoďte gnocchi a nechte opéct (trvá to tak 2-3 minuty).
Na závěr natrhejte mozzarellu, případně posypte ještě pecorinem/parmazánem a hotovo.
2. Kuskus s halloumi a tuňákem
(celozrnný) kuskus
zelenina
tuňák v nálevu
halloumi
bylinky, koření podle chuti
Kuskus zalijte stejným množstvím vroucí vody a nechte odstát.
Na pánev dejte pár plátků halloumi a nechte opéct z obou stran.
S kuskusem smíchejte nakrájenou zeleninu, tuňáka a koření. Na závěr přidejte opečené halloumi.
3. Zapečený chléb s vege "trhaným masem" a červeným zelím
chléb (já mám ráda žitný kváskový, ale na tohle se hodí klidně i toastový)
cheddar, gouda
nakládané červené zelí
baby špenát
Na chléb dejte plátek cheddaru, veganské trhané, trochu baby špenátu a zelí.
Přiklopte dalším kouskem chleba s plátkem goudy a nechte zapéct.
Příprava do 30 minut
4. Pečená zelenina a brambory s tvarohem
brambory
mrkev, celer, petržel...
tvaroh (ve vaničce/kostka)
bylinky, koření podle chuti
trocha oleje
Předehřejte si troubu a vložte na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory. Vše nechte péct do změknutí.
Tvaroh smíchejte s olejem a kořením a podávejte s upečeným.
5. Pohankový salát s falafelem
pohanka
zelenina
kozí sýr
balsamico
provensálské koření
Falafely připravte podle návodu (zalít horkou vodou, nechat odstát a upéct dokřupava v troubě/osmahnout na pánvi).
Uvařte pohanku a smíchejte ji s kořením, zeleninou, balsamicem a nakonec i s kozím sýrem.
Podávejte s falafelem.
6. Tofu kari
tofu natural
rýže (parboiled, jasmínová, basmati)
cibule
cizrna propláchnutá z plechovky
uzená paprika, curry koření
kokosové mléko light
Rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi osmahněte cibuli s kostičkami tofu, cizrnou a kořením. Nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechte provařit.
7. Bonus - zapečená tortilla
Jak na to, najdete na mém Instagramu @andreamokrejsova
Díky za přečtení.
A. ❤️
1 komentář
Děkuji za tipy! Dát si na chleba červené zelí - to mě ještě nenapadlo. To jsem zatím znala jen u salátu coleslaw, ale trocha rozmanitosti nikdy neuškodí.
OdpovědětVymazatCo já sama také ráda dělám, jsou prostě těstoviny Spirelli. Více či méně kreativně můžete přidat, co v domácnosti „zbyde“.
Například tuňák a rajčata.
A je to super rychlé.