Marocký zaalouk | rajčatovo-lilkový salát podávaný s halloumi
10. 4. 2022Exoticky znějící i chutnající, ale velmi jednoduchý. Může se podávat teplý, ale v létě klidně i studený na osvěžení.
Na 2 porce:
- 1 lilek
- 1 plechovka (400 g) krájených a sekaných rajčat
- 1/2 ks citron
- čerstvý koriandr
- mletý římský kmín
- mletá uzená paprika
- mletý pepř
- sůl
Lilek omyjte a nakrájejte na malé kousky, dejte do hluboké pánve a zalijte vodou tak, aby byly všechny kousky ponořené. Osolte a nechte vařit asi 30 minut (vodu případně dolijte).
K uvařenému lilku po uvaření a odpaření veškeré vody přidejte rajčata a všechno koření a nechte společně lehce provařit.
Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu.
Podávat ho můžete chladný i teplý, ale nezapomeňte ještě posypat čerstvým koriandrem (a klidně dalšími bylinkami).
Já doporučuji podávat ještě s opečeným halloumi a pita chlebem (>> recept na domácí celozrnné pita chleby).
Dobrou chuť.
A.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!