hrníčková kefírová buchta
26. 7. 2022Napůl celozrnná a s menším množstvím cukru. Nepotřebujete mandlovou mouku, umělá sladila ani protein. Tohle stačí proto, abyste si udělali tu pomyslně „zdravější“ buchtu. A pokud použijete cukru víc a celozrnnou mouku nepoužijete, tak to neznamená nic špatného a váš jídelníček najednou není nezdravý. A pokud hubnete, tak i v tom případě si můžete dát tu klasickou poctivou buchtu! Vy už moc dobře víte, že jedno jídlo nic nerozhoduje, že jo?
Dalo by se k tomu napsat hodně, ale snad je jasná hlavní myšlenka a teď už k tomu receptu.
Nebo ještě jedna odbočka, a to k tomuhle krásnému dřevěnému podnosu. Dostala jsem je darem z webu FAVI.cz. Jsem nadšená z kvality, a proto přidávám odkaz i přímo na něj - dřevěný podnos, děkuju moc za milý dárek. :)
Budete potřebovat:
1 hrnek = 200 ml
- 1 hrnek kefírového mléka (podmáslí, acidofilního mléka)
- 2 vejce
- 1 hrnek celozrnné hladké mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 3/4 sáčku kypřícího prášku
- 1/2 hrnku cukru (záleží podle vaši chuti a sladkosti ovoce)
- 3/4 hrnku řepkového oleje/rozpuštěného másla
- ovoce dle volby
Předehřejte troubu na 170 °C.
Vejce vyšlehejte s cukrem, kefírovým mlékem a olejem. Přidejte mouku a kypřící prášek.
Nalijte těsto do formy, posypte ovocem a nechte péct 30 minut (záleží na velikosti formy, raději zkuste špejlí uprostřed).
Dobrou chuť
A.
1 komentář
Děkuji, vyzkouším :)
OdpovědětVymazat