mrkovovo-zázvorový chlebíček
3. 9. 2022Můj oblíbený zákusek v I need coffee a Super Tramp coffee až jsem se ji musela zkusit připravit i sama doma. Recept jsem si trochu upravila, aby nebyl tak sladký a teď mi i přijde, že mnohem více odpovídá právě té verzi z kavárny. :)
Na jeden chlebík budete potřebovat:
Cukr vyšlehejte spolu s rozpuštěným máslem/olejem, přesnídávkou a mlékem.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, skořici a nastrouhaný zázvor. Vše promíchejte a nakonec vmíchejte i mrkev.
Přendejte do formy na biskupský chlebíček a vrchní část posypete černým seznamem.
Pečete 65-75 minut - raději zkontrolujte podle vaší trouby.
- 200 g nastrouhané mrkve
- 120 g cukru
- 200 g mouka (100 g celozrnné (ječné) a 100 g hrubé)
- 2 lžičky prdopeče
- 1 lžička skořice
- nastrouhaný zázvor (zhruba o velikosti palce - záleží na vašich preferencí)
- 100 g jablečné přesnídávky
- 100 g másla nebo řepkového oleje
- 50 ml mléka
- černý sezam na posypání
Cukr vyšlehejte spolu s rozpuštěným máslem/olejem, přesnídávkou a mlékem.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, skořici a nastrouhaný zázvor. Vše promíchejte a nakonec vmíchejte i mrkev.
Přendejte do formy na biskupský chlebíček a vrchní část posypete černým seznamem.
Pečete 65-75 minut - raději zkontrolujte podle vaší trouby.
3 komentáře
Děkuju děkuju děkuju!!! 🫶🏻
OdpovědětVymazatDobrý den, pokoušela jsem se o pečení chlebíku již podruhé a stále stejný problém, že se neupekl a nevyrostl... jediné co jsem v receptu pozměnila, bylo, ze jsem misto cukru dala med. Vse ostatni bylo dodrženo. Trouba predehrata spravne , peceno s ventilatorem.
OdpovědětVymazatPoradte prosim, moc diky
Dobrý den, myslím, že právě v tom by mohl být ten kámen úrazu, protože jsou ingredience daleko více mokré. Takže pokud trváte na medu, bude to chtít ubrat na jiné tekuté složce a možná prodloužit dobu pečení. :) Já bych vám doporučila zůstat u cukru, abyste měla zajištěn výsledek. Z výživového hlediska v tom navíc prakticky není rozdíl.
Vymazat