SHAKSHUKA | snídaně z Blízkého východu
25. 4. 2023Já osobně preferuji sladké snídaně, ale občas to ráda proložím. A tohle je taková pecka, že byste to rozhodně měli vyzkoušet!
Nemusíte zůstat jen u snídaně, ale klidně si tenhle recept z Izraele (čtěte jako šakšuka) připravte i na oběd či večeři.
Budete potřebovat:
- olej na tepelnou úpravu (doporučuji řepkový)
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g (1 plechovka) loupaných a sekaných rajčat
- 3 vejce
- trocha feta sýru
- čerstvá petrželka
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička římského kmínu
- čerstvě mletý pepř
- chléb
Na rozehřátém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Přidejte nakrájená rajčata (můžete použít čerstvá i konzervovaná) a koření - uzenou papriku, římský kmín, pepř.
Vypněte plotnu a do směsi vyklepněte opatrně vejce. Přikryjte poklicí a nechte cca 3 minuty, aby se bílky uvařily a žloutky jen lehce zhoustly.
Na závěr posypte feta sýrem a čerstvou petrželkou.
Podávejte s opečeným chlebem.
Už mě sledujete na Instagramu?
Dobrou chuť!
A.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!