Vegan Butter "Chicken"
16. 1. 2025Tofu vážně nemusí být hmota bez chuti. Nepochybuju, že tohle vás nadchne stejně jako mě! A jo, vím, že toho koření je tam tentokrát docela dost, ale věřte mi, že tady je dost zásadní.
Na 2 porce:
- 2 kostky tofu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžíce oleje
- 1 červenou cibuli
- 1 lžíci sušeného zázvoru (nebo čerstvého)
- 1 lžíce garam masaly
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžíce kari koření
- 90 g hustého rajčatového protlaku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 porce rýže
Tofu osušte a natrhejte na kousky. Obalte ve škrobu a osmahněte na 1 lžíci oleje, dejte stranou.
V pánvi rozehřejte znovu olej a přidejte nakrájenou cibuli, pak koření a nakonec protlak a kokosové mléko. Všechno míchejte a po stažení z ohně vmíchejte i tofu.
Podávejte s rýží a můžete ještě posypat čerstvým koriandrem.
Poku budete recept zkoušet, dejte mi určitě vědět, jak vám chutnalo.
A. ❤️
Děkuji za přečtení a Váš komentář!