Tofu vážně nemusí být hmota bez chuti. Nepochybuju, že tohle vás nadchne stejně jako mě! A jo, vím, že toho koření je tam tentokrát docela dost, ale věřte mi, že tady je dost zásadní.

Na 2 porce:

  • 2 kostky tofu
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 1 lžíci sušeného zázvoru (nebo čerstvého)
  • 1 lžíce garam masaly
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce kari koření
  • 90 g hustého rajčatového protlaku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 porce rýže
Tofu osušte a natrhejte na kousky. Obalte ve škrobu a osmahněte na 1 lžíci oleje, dejte stranou.
V pánvi rozehřejte znovu olej a přidejte nakrájenou cibuli, pak koření a nakonec protlak a kokosové mléko. Všechno míchejte a po stažení z ohně vmíchejte i tofu.
Podávejte s rýží a můžete ještě posypat čerstvým koriandrem. 

Poku budete recept zkoušet, dejte mi určitě vědět, jak vám chutnalo.
A. ❤️

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová